Het laatste nieuws uit onze brouwerij

Blogs

Wij delen graag de successen en uitdagingen die wij tegenkomen bij het brouwen en ondernemen. Van het perfectioneren van onze brouwtechnieken tot het overwinnen van obstakels in de markt, we vinden het belangrijk om onze ervaringen te delen en anderen te inspireren.

  • Huurbrouwen
    Geplaatst op 21 september 2021

    Wat zou het toch fantastisch zijn wanneer meer mensen kunnen genieten van jouw eigen bier. Je bent een collega brouwer en je krijgt goede reacties op je eigen brouwsels. Je wilt graag de stap maken om bij de lokale slijter te kunnen verkopen. Je kan daarvoor je eigen brouwerij starten, maar daarvoor moet je

  • Micro brouwerij
    Geplaatst op 21 maart 2021

    Sinds 2018 hebben wij de droom om een kleinschalige, geautomatiseerde en duurzame brouwerij te realiseren. Deze droom is ontstaan doordat Martijn zelf aan de slag ging met een brouwpakket. Gekregen van zijn schoonmoeder met de feestdagen. Wij wisten toen niet dat dit verder zou gaan dan een leuke hobby. Wie zijn wij? Martijn komt

  • Selectie van bieren
    Geplaatst op 10 februari 2021

    Inmiddels hebben we al meer dan 250 batches gebrouwen op onze all-in-one brouwketels van 50 liter. Naast het brouwen van onze standaard bieren, gebruiken wij deze ketels ook om recepten te ontwikkelen. Momenteel brouwen wij een groot deel van onze standaard bieren bij andere brouwerijen omdat we anders niet aan de vraag kunnen voldoen. Tijd

  • Eigen brouwerij
    Geplaatst op 16 oktober 2019

    Inmiddels zijn we al ruim een jaar verder nadat we zijn gestart met de brouwerij. Wij willen zo graag onze droom naleven, maar we worden geremd door wet & regelgeving. Het starten van de daadwerkelijke brouwerij heeft veel meer voeten in aarde dan dat we vooraf konden bedenken. Wat doen wij zolang de vergunning nog

  • Oud logo
    Geplaatst op 26 januari 2019

    Nadat het bier brouwen is, zit het werk er nog niet op. Dagelijks wordt tijdens het vergistingsproces het bier gemeten. Wanneer het bier klaar is met vergisten, moet het binnen een paar dagen gebotteld worden. Bottelen Het bottelen is voor ons een handmatig proces. Doorgaans doen wij dit in de avonden wanneer de kinderen liggen

  • Start bierbrouwerij
    Geplaatst op 7 december 2018

    Op 7 december 2018 stonden wij in de BN de Stem. Hier vind je de link naar het artikel. FIJNAART - Een volledig geautomatiseerde microbierbrouwerij waarbij vader, terwijl hij met zijn zoon aan het voetballen is, op zijn telefoon het brouwproces kan volgen. Iris van den Berg 07-12-18, 11:29 Bron: BN DeStem Het is de droom van Loes

  • Officiële brouwerij
    Geplaatst op 4 augustus 2018

    Gisteren zijn we naar de Kamer van Koophandel geweest. Brouwerij De Toekomst is een feit!! De eerste reacties In de avond hebben wij het gedeeld met onze familie. Zij wisten namelijk nog van niets. In eerste instantie zijn de reacties enthousiast, maar daarna komen de vragen. Houden jullie dan nog wel je baan aan? Maar

  • Start brouwerij
    Geplaatst op 9 juli 2018

    Op maandagochtend zitten we in de tuin aan een bakje koffie. We hebben nog 1 extra dag vrij genomen na onze vakantie. Met onze gedachten zitten we al een beetje aan de werkdag van morgen te denken. Beide hebben we een leuke baan, veel kansen maar wat is nu ons hoger gelegen doel? Ik stel