Rascal tripel is benoemd tot het ‘Lekkerste bier van Brabant’ 2023. Een titel waar we ontzettend trots op zijn en een ware kroon op ons werk. Zo tof om te merken dat deze tripel met gin gewaardeerd wordt door het grotere publiek. Sinds we onze brouwerij hebben opgericht, hebben we altijd gestreefd naar een hoge kwaliteit bij het brouwen van bier. En het is extra speciaal dat we deze erkenning krijgen in onze jubileummaand.

Het ontstaan

De Rascal Tripel is ontstaan tijdens de coronapandemie. Hoewel we ons hadden voorbereid op het festivalseizoen en veel fusten klaar hadden staan voor de verkoop, liep de verkoop, net als bij veel andere brouwerijen, terug. Maar we waren echt vastbesloten om creatieve oplossingen te bedenken voor onze fusten tripel.

Met de hulp van een ondernemende buurman en eigenaar van de Rascal Gin ontstond het idee voor een tripel infused met gin. Met een team zijn we op zoek gegaan naar de perfecte verhouding. De Rascal Tripel is dus de keukentafel bedacht en ontstaan. Al snel ontvingen we positieve reacties, waardoor het bier uiteindelijk een vaste plek kreeg in ons assortiment en we het apart zijn gaan brouwen. De Javaanse kruiden van de Rascal Gin bleken perfect te passen bij de kruidige tripel. Ondanks het hoge alcoholpercentage van 10% wordt het bier altijd als toegankelijk beschreven op bierfestivals.

De wedstrijd

Al eerder wisten wij dat we in de finale stonden met nog 2 andere finalisten tijdens het pROOSt bierfestival in Hilvarenbeek. Toen daadwerkelijk bleek dat wij met de beker naar huis gingen, ging het dak eraf. Wij zijn zo ontzettend blij met deze titel.  Een jaar lang mogen wij de titel dragen van het ‘Lekkerste bier van Brabant’.

Het winnen van deze prijs is iets waar we erg trots op zijn. Zeker omdat wij kwaliteit super belangrijk vinden voor onze bieren en die van onze huurbrouwers. We blijven ons inzetten om onze bieren te verbeteren en te innoveren, in de hoop dat we in de toekomst steeds weer onszelf zullen overtreffen.

Het biertje is te koop in onze webshop. Klik hier om direct naar het bier te gaan.

Dank voor jullie support!

2 reacties

 1. Aart-Jan Moerkerke 13 september 2023 op 14:16 - Antwoorden

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Het lekkerste bier van Brabant! Terecht! En beter laat dan nooit: ook proficiat met jullie 5-jarig bestaan. Op vele mijlpalen te gaan. Groet, Aart-Jan Moerkerke

 2. René van der Pas 26 september 2023 op 14:02 - Antwoorden

  helemaal top dit te lezen en een echt brouwers verhaal.
  Heb onlangs de brouwerij positief ontdekt en een mixed bierpakket besteld.
  Tot nog toe alleen maar lof.
  De zwaardere bieren,o.a. de Rascsl komen binnenkort aan de beurt en ik heb hoge verwachtingen.
  Gefeliciteerd met jullie prijs en het jubileum!

Laat een bericht achter