Het laatste nieuws uit onze brouwerij

Blogs

Wij delen graag de successen en uitdagingen die wij tegenkomen bij het brouwen en ondernemen. Van het perfectioneren van onze brouwtechnieken tot het overwinnen van obstakels in de markt, we vinden het belangrijk om onze ervaringen te delen en anderen te inspireren.

  • Geplaatst op 9 april 2024

    Welk gerecht past bij jouw favoriete bier? En wat zijn de beste snacks om te serveren tijdens het bierproeven? In deze blog duiken we in het concept van foodpairing, waarbij we speciaalbieren combineren met diverse gerechten voor een optimale smaakbeleving. Ontdek het smaakwiel van verschillende type bieren en lees over heerlijke combinaties tussen specifieke

  • Loes bierproeverij thuis
    Geplaatst op 13 maart 2024

    Of je nu een echte bierliefhebber bent of graag een gezellig avondje wilt organiseren, een bierproeverij is altijd een goed idee! Een bierproeverij bij jou thuis is dé manier om samen te komen met vrienden en familie en te genieten van overheerlijke bieren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw proeverij een succes wordt?

  • Geplaatst op 16 februari 2024

    Benieuwd naar wat infused bier is en hoe het gemaakt wordt? Wil je weten hoe je de optimale smaakbeleving uit dit bijzondere type bier haalt? Wij vertellen graag over het brouwproces en de eigenschappen van onze eigen Toekomst infused bieren!  Wat is Infused Bier? Infused bier is een type speciaalbier waarbij extra smaakelementen worden

  • wat betekent barrel aged?
    Geplaatst op 16 januari 2024

    Wat betekent barrel aged? Barrel aged is eigenlijk heel eenvoudig. Het betekent dat het bier een tijdje heeft gerijpt in houten vaten, zoals eiken, bourbon of wijnvaten. Hierdoor krijgt het bier unieke smaken en kenmerken van het vat. Wij zijn erg fan, en brouwen daarom graag Barrel aged bier! Wat maakt een bier barrel-aged?

  • Huurbrouwen
    Geplaatst op 19 september 2023

    Thuis brouw je je eigen bier in ketels van 30-50 liter en je krijgt positieve reacties op de smaak. Mensen vragen zelfs of ze je bier kunnen kopen. Helaas mag je dit bier niet commercieel verkopen omdat je niet aan de juiste eisen voldoet. Maar huurbrouwen kan de oplossing voor je zijn. Wij kunnen

  • Brabants lekkerste bier 2023
    Geplaatst op 5 september 2023

    Rascal tripel is benoemd tot het 'Lekkerste bier van Brabant' 2023. Een titel waar we ontzettend trots op zijn en een ware kroon op ons werk. Zo tof om te merken dat deze tripel met gin gewaardeerd wordt door het grotere publiek. Sinds we onze brouwerij hebben opgericht, hebben we altijd gestreefd naar een hoge

  • 5 jarig jubileum
    Geplaatst op 29 augustus 2023

    Vijf jaar geleden startten wij, redelijk naïef, met onze droom om een bierbrouwerij te beginnen. Het begin was uitdagend, zoals voor veel beginnende ondernemers het geval is. We hadden nooit verwacht dat het verkrijgen van de juiste vergunningen en locatie zo'n enorme uitdaging zou zijn. Maar we gaven niet op en met inzet en

  • Leven van de brouwerij
    Geplaatst op 11 juli 2023

    Deze zomer is speciaal voor ons, omdat onze brouwerij dit jaar 5 jaar bestaat. Na jaren van zoeken naar de juiste locatie en het aanvragen van vergunningen, zijn we nu al 2 jaar operationeel. Het is nog steeds onwerkelijk dat we van onze passie ons werk hebben kunnen maken en er van kunnen leven.

  • Selectie van bieren
    Geplaatst op 30 september 2022

    Je bent een liefhebber van bier en je ontdekt graag nieuwe, verschillende bieren en stijlen. In het weekend drink je regelmatig met je vrienden nieuwe bieren en proeven jullie de verschillende bieren samen. Je wisselt je bevindingen uit en plaats een foto en mening van het bier op Untappd. Maar welke bierstijlen passen nu

  • Hoe stel je het recept vast?
    Geplaatst op 15 februari 2022

    De eerste stap bij het brouwen van bier is het bepalen van het recept. Wij krijgen heel vaak vragen over dit proces. Hoe start je een eerste keer? Welke hoppen voeg je toe en voor welke granen en kruiden kies je? Bij het bepalen van het recept ervaren wij een andere werkwijze nu dan