Welk gerecht past bij jouw favoriete bier? En wat zijn de beste snacks om te serveren tijdens het bierproeven? In deze blog duiken we in het concept van foodpairing, waarbij we speciaalbieren combineren met diverse gerechten voor een optimale smaakbeleving. Ontdek het smaakwiel van verschillende type bieren en lees over heerlijke combinaties tussen specifieke gerechten en Toekomst bier. Wij laten je zien hoe je de perfecte ‘Bier en Spijs’ match kunt vinden! 

Bier en eten: de ideale combinatie! 

Wist je dat bier eigenlijk nog beter te combineren is met eten dan wijn? Dat komt omdat bier tijdens het productieproces wordt verwarmd, waardoor het een breder scala aan smaken heeft dan wijn. Bovendien kan de brouwer, in tegenstelling tot de wijnmaker, allerlei kruiden en specerijen gebruiken om het bier een specifiek karakter te geven. En laten we het koolzuur niet vergeten! Dankzij het koolzuurgehalte kan je bijna met elk gerecht wel een perfect bijpassend bier vinden. De smaken vormen een brug tussen het bier en het gerecht. 

Foodpairing: Welke gerechten passen bij welk bier? 

Bij het samenstellen van een foodpairing heb je een keuze te maken. Ga je voor harmonie of voor contrast? Bij harmonie vullen de smaken van het bier en het gerecht elkaar perfect aan, ze zijn in harmonie met elkaar. Bij contrast zoek je juist naar tegenstellingen, wat uitdagender kan zijn maar een indrukwekkend effect kan hebben. Over het algemeen vind je meer foodpairings gebaseerd op harmonie. Organiseer je thuis een bierproeverij? Het serveren van de juiste gerechten bij de juiste bierstijlen maakt de bierervaring voor jouw gasten compleet!

Borrelplank foodpairing

“Door de juiste smaakhaakjes te vinden, creëer je een harmonieus samenspel tussen bier en gerecht, waardoor elke culinaire ervaring naar een hoger niveau wordt getild.”

Smaakhaakjes 

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste foodpairing, ga je op zoek naar smaakhaakjes. Met een smaakhaakje kan je het bier verbinden aan het gerecht. Deze smaakhaakjes kunnen variëren van complementaire smaken, zoals een fruitige IPA bij pittige gerechten, tot contrasterende elementen, zoals een frisse witbier bij romige kazen. Door de juiste smaakhaakjes te vinden, creëer je een harmonieus samenspel tussen bier en gerecht, waardoor elke culinaire ervaring naar een hoger niveau wordt getild.   

Het smaakwiel van Brouwerij de Toekomst

Ontdek ons smaakwiel, een handig hulpmiddel om de ideale combinatie tussen gerechten, hapjes en onze bieren te vinden. Het wiel is onderverdeeld in verschillende categorieën, van lichte tarwebieren tot zware donkere bieren. Elk van hen heeft een link naar een gerecht op basis van smaakhaakjes. De afbeelding spreekt voor zich.

Door het combineren van speciaalbieren met diverse gerechten, biedt foodpairing een verrassende en verrijkende culinaire ervaring. Door te spelen met harmonie en contrast in smaken, kunnen unieke en indrukwekkende combinaties worden gecreëerd. Met behulp van ons smaakwiel en de juiste smaakhaakjes ontdek je eenvoudig de perfecte match tussen ons assortiment bieren en jouw favoriete gerechten. 

Ga op ontdekkingstocht, experimenteer en geniet van de rijke smaakbeleving die bier en spijs samen te bieden hebben. Proost en geniet! 

 

Laat een bericht achter