Wat zou het toch fantastisch zijn wanneer meer mensen kunnen genieten van jouw eigen bier. Je bent een collega brouwer en je krijgt goede reacties op je eigen brouwsels. Je wilt graag de stap maken om bij de lokale slijter te kunnen verkopen. Je kan daarvoor je eigen brouwerij starten, maar daarvoor moet je grote investeringen doen en voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. Je eigen recept huurbrouwen is dan dé manier om dit voor elkaar te krijgen.

Wat is huurbrouwen?

Huurbrouwen is een bekende term binnen de brouwwereld. De term zelf zegt het al, je huurt een brouwerij om jouw recept te brouwen. Veel brouwerijen kiezen voor deze mogelijkheid omdat ze op deze manier, vrij gemakkelijk, hun eigen biermerk op de markt kunnen brengen. De brouwerij waarin het bier wordt gebrouwen voldoet aan alle wet- en regelgeving en regelen de accijns. Als huurbrouwer stem je enkel de prijs per fles af en deel je je recept. Na een aantal weken geduld, kan je je bier gaan verkopen aan derden.

Start van je biermerk

Als brouwer ga je zelf aan de slag om je favoriete recept vast te stellen. Wanneer je die hebt gevonden kan je opschalen door te kiezen voor huurbrouwen. Je kan dan ineens in plaats van 50 liter, 500 liter van je eigen bier brouwen. Ideaal om je brouwerij te starten en naamsbekendheid te creëren lokaal. Vele grote namen zijn gestart door te huurbrouwen. Ook kiezen sommige kleinere brouwerijen ervoor om de hardst lopende bieren op grotere schaal elders te brouwen. Op die manier kan je zelf focussen op wat je het leukste vindt, nieuwe recepten ontwikkelen.

Vergistingsketels

Vergistingsketels

Hoe werken wij?

Uit ervaring weten wij dat de eerste stap naar huurbrouw spannend is maar vooral ook heel leuk! Daarom nemen wij uitgebreid te tijd om van gedachten uit te wisselen en de wensen goed te horen. Je recept is gebaseerd op kleinere hoeveelheden en daarom is het belangrijk om het recept goed te bespreken. Sommige tips of voorstellen vanuit ons kunnen helpen om de kwaliteit te verbeteren. Denk daarbij aan extra toevoeging van haver om een goede schuimkraag te garanderen. Alles uiteraard in overleg.

Bij ons kan je huurbrouwen van 500-1.000 liter. Je bent altijd welkom tijdens de brouwdag. Het is namelijk heel tof om een keer te brouwen op grotere ketels. Na de goede lunch wisselen wij kennis uit. Na een aantal weken is het bier goed en wordt het gebotteld. Na de kwaliteitscheck kan je het bier ophalen. Het grootste compliment voor ons is wanneer je terug komt!

Heb je interesse of wil je meer informatie ontvangen? Je kan ons bereiken via het contactformulier of direct via email of telefoon.

Laat een bericht achter