Wat zou het toch fantastisch zijn wanneer meer mensen kunnen genieten van jouw eigen bier. Je bent een collega brouwer en je krijgt goede reacties op je eigen brouwsels. Je wilt graag de stap maken om bij de lokale slijter te kunnen verkopen. Je kan daarvoor je eigen brouwerij starten, maar daarvoor moet je grote investeringen doen en voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. Je eigen recept huurbrouwen is dan dé manier om dit voor elkaar te krijgen.

Wat is huurbrouwen?

Huurbrouwen is een bekende term binnen de brouwwereld. De term zelf zegt het al, je huurt een brouwerij om jouw recept te brouwen. Veel brouwerijen kiezen voor deze mogelijkheid omdat ze op deze manier, vrij gemakkelijk, hun eigen biermerk op de markt kunnen brengen. De brouwerij waarin het bier wordt gebrouwen voldoet aan alle wet- en regelgeving en regelen de accijns. Als huurbrouwer stem je enkel de prijs per fles af en deel je je recept. Na een aantal weken geduld, kan je je bier gaan verkopen aan derden.

Start van je biermerk

Als brouwer ga je zelf aan de slag om je favoriete recept vast te stellen. Wanneer je die hebt gevonden kan je opschalen door te kiezen voor huurbrouwen. Je kan dan ineens in plaats van 50 liter, 500 liter van je eigen bier brouwen. Ideaal om je brouwerij te starten en naamsbekendheid te creëren lokaal. Vele grote namen zijn gestart door te huurbrouwen. Ook kiezen sommige kleinere brouwerijen ervoor om de hardst lopende bieren op grotere schaal elders te brouwen. Op die manier kan je zelf focussen op wat je het leukste vindt, nieuwe recepten ontwikkelen.

Vergistingsketels

Vergistingsketels

Hoe werken wij?

Uit ervaring weten wij dat de eerste stap naar huurbrouw spannend is maar vooral ook heel leuk! Daarom nemen wij uitgebreid te tijd om van gedachten uit te wisselen en de wensen goed te horen. Je recept is gebaseerd op kleinere hoeveelheden en daarom is het belangrijk om het recept goed te bespreken. Sommige tips of voorstellen vanuit ons kunnen helpen om de kwaliteit te verbeteren. Denk daarbij aan extra toevoeging van haver om een goede schuimkraag te garanderen. Alles uiteraard in overleg.

Bij ons kan je huurbrouwen van 500-1.000 liter. Je bent altijd welkom tijdens de brouwdag. Het is namelijk heel tof om een keer te brouwen op grotere ketels. Na de goede lunch wisselen wij kennis uit. Na een aantal weken is het bier goed en wordt het gebotteld. Na de kwaliteitscheck kan je het bier ophalen. Het grootste compliment voor ons is wanneer je terug komt!

In deze blog lees je meer over hoe wij te werk gaan en de meest gestelde vragen over het huurbrouwen bij ons.

Heb je interesse of wil je meer informatie ontvangen? Je kan ons bereiken via het contactformulier of direct via email of telefoon.

7 reacties

 1. Danny Goossens 8 december 2021 op 12:32 - Antwoorden

  Hoi Martijn,

  Wij willen graag de mogelijkheden bespreken voor te huurbrouwen.

  Met vriendelijke groet,

  Brouwerij nooit genoeg

 2. R. Broekroelofs 17 oktober 2022 op 15:52 - Antwoorden

  Goedemiddag De Toekomst,

  Vanaf dit jaar heb ik een eigen brouwerij, Brouwerij Broekroelofs, Strob. Ik brouw één maal per week kleine batches bier (120-140 liter per batch) om deze te verkopen aan kroegen ,winkels, e.d. Omdat ik vanaf februari waarschijnlijk minder beschikbaar ben wil ik een bepaalde periode of, als het goed bevalt, voor langere tijd mijn bier laten brouwen in de vorm van huurbrouwen. Hiervoor zou ik graag een offerte willen hebben. Kunnen jullie mij deze bieden? En wat zou ik hiervoor moeten aanleveren?

  Met vriendelijke groet,

  Roy Broekroelofs

  • Loes de Jong 19 oktober 2022 op 15:37 - Antwoorden

   Hallo Roy,

   Ja dat kan zeker. We nemen contact op met je!

   Vriendelijke groet,
   Martijn en Loes

 3. Massa gunter 25 februari 2024 op 23:12 - Antwoorden

  Beste,

  Wat is de prijs voor 500l te laten huurbrouwen voor een eigen recept? Is 500l het minimum?

  • Loes de Jong 27 februari 2024 op 15:14 - Antwoorden

   Goedemiddag,
   Ik zal je even een persoonlijk bericht sturen, maar het klopt. 500 liter is de minimale afname.

 4. Joey van Sprundel 17 juni 2024 op 21:56 - Antwoorden

  Goedenavond,

  Is er bij jullie ook de mogelijkheid om af te vullen op fust?

  Met vriendelijke groet,
  Joey

  • Loes de Jong 18 juni 2024 op 14:25 - Antwoorden

   Hallo Joep,

   Jazeker! Mocht je interesse hebben, dan komen wij graag met je in contact via ons contactformulier.

   Vriendelijke groet,

   Loes

Laat een bericht achter