Thuis brouw je je eigen bier in ketels van 30-50 liter en je krijgt positieve reacties op de smaak. Mensen vragen zelfs of ze je bier kunnen kopen. Helaas mag je dit bier niet commercieel verkopen omdat je niet aan de juiste eisen voldoet. Maar huurbrouwen kan de oplossing voor je zijn. Wij kunnen jouw recept op grote schaal brouwen waardoor je het bier wel mag verkopen. Wij kunnen dit volledig voor je organiseren, maar hoe gaan we te werk? We vertellen je hier graag meer over.

Mogelijkheden voor huurbrouwen in onze brouwerij

In onze brouwerij is huurbrouwen, ook wel contract brouwen genoemd, mogelijk vanaf 500 liter tot ongeveer 1.000 liter. Afhankelijk van jouw recept kan je een hogere of lagere opbrengst verwachten. Het enige wat wij van jou nodig hebben is het recept en het ontwerp van het etiket. Martijn, onze brouwer, vertaalt vervolgens het recept naar onze brouwerij en batchgrootte. Mocht je vragen hebben of je recept nog willen bijsturen, dan is dat zeker mogelijk. Wij regelen alles van grondstoffen tot accijns. In overleg plannen wij een brouwdatum in en op die dag ben je van harte welkom om mee te brouwen, tips & tricks uit te wisselen met Martijn en/of foto’s te maken.

Huurbrouwen

Huurbrouw prijzen

De kosten voor huurbrouwen zijn afhankelijk van het recept. 90% van de brouwsels kunnen wij zien als een standaard brouwsel. Dit zijn meestal bieren zoals een blond, witbier, tripel, quadrupel maar ook een standaard IPA. Wil je zeer veel hop toegevoegd hebben of bijv. een specifiek kruid zoals vanille, dan stemmen we de prijs per fles van te voren af. Wanneer je overweegt om 1.000 liter te huurbrouwen, dan zakt de prijs.

De prijs die wij hanteren is het bedrag per fles exclusief btw maar inclusief dop, doos, fles, verpakkingen, etiket, het brouwen, het bottelen, advies, het bijsturen van het recept en accijns. Kortom, geen extra verrassingen. Enkel transport kan nog extra kosten met zich meebrengen wanneer je het met de vrachtwagen bezorgd wilt hebben. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €100 vanuit het transportbedrijf. Wij hanteren altijd hoge normen voor kwaliteit en dit zie je terug in de smaak van het bier.

Veelgestelde vragen:

 • Is de prijs hoger bij huurbrouwen dan wanneer ik het zelf zou brouwen?

Wanneer je daadwerkelijk je bieren wilt gaan verkopen komen er veel zaken bij kijken zoals vergunningen, accijns, apparatuur en constante kwaliteit in grondstoffen. Het is daarom niet te vergelijken of de prijs hoger of lager is dan wanneer je zelf thuis brouwt. De grondstofprijzen zijn lager omdat wij op grotere schalen inkopen, maar we hebben te maken met veel andere, extra kosten. Wij nemen deze zaken voor jou uit handen.

 • Kan ik de kosten van huurbrouwen verlagen?

Als je kiest voor 1.000 liter of meer, dan kan je rekenen op een verlaging van de prijs per fles. Dit is echter afhankelijk van het recept.

 • Zijn er extra kosten voor speciale recepten of ingrediënten?

Als je bijzondere ingrediënten of een uniek brouwproces wenst, kunnen daar extra kosten aan verbonden zijn. We zullen dit altijd van tevoren met je bespreken. Een mogelijkheid is ook dat jullie deze ingrediënten aanleveren.

 • Kunnen jullie mij helpen met de specificaties die op het etiket moeten komen?

Ja, wij hebben een lijstje met verplichte zaken die op het etiket moeten komen, adviezen en de maten. Deze delen we graag met je.

 • Mag ik het bier dat jullie hebben gebrouwen commercieel in de markt zetten?

Absoluut, ons bier voldoet aan alle vereisten. Bovendien delen wij graag met je over hoe wij ons biermarkt op de markt brengen, inclusief onze strategieën voor distributie, branding en marketing.

 • Mag ik aanwezig zijn bij de brouwdag?

Ja, leuk zelfs! Wij ontvangen jullie graag met een lunch en wisselen tijdens de brouwdag kennis uit. Ook het maken van foto’s en video’s is geen probleem.

 • Wat is de prijs voor het huurbrouwen?

Ben je serieus geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag een berichtje van je en delen wij de huidige prijs per fles. Ook kunnen wij dan direct aangeven wanneer er plaats is om jullie bier te brouwen.

Huurbrouwen

Kies voor kwaliteit

Een groot probleem van thuisbrouwers is dat de kwaliteit per batch veel wisselt. Omdat wij werken met de beste ingrediënten, alles nauwkeurig meten en een zeer efficient brouwhuis hebben, kunnen wij zeggen dat ook volgende brouwsels van gelijke, constante, kwaliteit zijn. Een bevestiging daarvan was het winnen van het Lekkerste bier van Brabant in 2023. Kortom met onze expertise zorgen we ervoor dat jullie bier altijd van de beste kwaliteit is!

Huurbrouwen is een uitstekende manier om jouw eigen unieke bier op de markt te brengen zonder grote investeringen in materialen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de grondstoffen, accijns of andere aspecten van het brouwen. Wij nemen dit voor jou uit handen en zorgen voor een fantastische ervaring op de brouwdag zelf.

Neem gerust contact op met ons om meer te weten te komen over de huurbrouw prijzen. Wij helpen je graag verder!

4 reacties

 1. Milco Wijgman 19 september 2023 op 17:42 - Antwoorden

  Hallo,
  Ik heb wel interesse in huurbrouwen en wou graag een prijs indicatie van de kosten per fles, enz.
  ik heb een kleinschalige brouwerij met alle vergunningen (agp) maar kan niet zo veel brouwen maar de vraag is wel groot,
  Heb in het verleden ook al een keer een private label bestelling gehad van een brouwerij uit de buurt maar ben nu wel benieuwd wat jullie voor mij kunnen betekenen,
  Heb jullie bieren al div malen besteld en zijn goed ontvangen
  Ik hoor graag wat van jullie
  Mvg Milco Wijgman

  • Loes de Jong 25 september 2023 op 09:46 - Antwoorden

   Hallo Milco,

   Dank voor je bericht. Ik kom graag met je in contact om je vragen te beantwoorden.
   Via de mail zal ik contact met je opnemen.

   Vriendelijke groet,

   Loes de Jong

 2. Sil 23 april 2024 op 14:40 - Antwoorden

  Hallo, wat zijn de huidige prijzen per fles standaard bier bij afname van 500 en 1000 liter?

  Groet,
  Sil

  • Loes de Jong 6 mei 2024 op 14:23 - Antwoorden

   Hallo Sil,

   Ik stuur je even een mail prive.

Laat een bericht achter