Deze zomer is speciaal voor ons, omdat onze brouwerij dit jaar 5 jaar bestaat. Na jaren van zoeken naar de juiste locatie en het aanvragen van vergunningen, zijn we nu al 2 jaar operationeel. Het is nog steeds onwerkelijk dat we van onze passie ons werk hebben kunnen maken en er van kunnen leven. Maar hoe doen we dit eigenlijk? Vandaag vertel ik jullie meer over de manieren waarop onze brouwerij inkomsten genereert en hoe wij dit hebben aangepakt.

Huurbrouwen

Wij zijn oorspronkelijk gestart met huurbrouwen in onze brouwerij vanwege de beperkte mogelijkheden op de markt om 500 tot 1000 liter te brouwen. Wanneer er al mogelijkheden waren, voldeed de kwaliteit vaak niet aan onze normen. Dit gold niet alleen voor onze brouwerij, maar ook voor andere brouwerijen en bedrijven. Hierdoor is huurbrouwen een belangrijke bron van inkomsten geworden voor ons eigen bedrijf. Momenteel hebben we al een brouwerijplanning van 3 tot 4 maanden vooruit. Huurbrouwen biedt ons een stabiele inkomstenbron en is daarom van groot belang voor ons.

Eigen biermerk

Bovendien investeren we aanzienlijk in ons eigen biermerk, genaamd De Toekomst. Sinds 1 juni is Loes volledig werkzaam in de brouwerij, waar ze zich richt op marketing en de webshop. Ons biermerk heeft een goede reputatie in de regio vanwege de kwaliteit en smaak. Onlangs hebben we beoordelingen verzameld waar dit ook direct kenbaar uit werd en daar zijn we enorm trots op. Daarnaast hebben we een groot klantenbestand opgebouwd. Het is geweldig om te zien dat onze Barrel Aged bieren binnen één maand volledig uitverkocht zijn.

Netwerken

Een andere belangrijke pijler in onze strategie is netwerken. We besteden veel tijd en moeite aan het opbouwen en onderhouden van ons netwerk. Dit doen we door deel te nemen aan diverse evenementen en festivals, actief te zijn op sociale media en andere bedrijven en brouwerijen uit te nodigen in onze brouwerij. We openen graag onze deuren, omdat we geloven dat een sterk netwerk essentieel is voor het succes van onze brouwerij. Met een sterk netwerk kunnen we onze brouwerij meer bekendheid geven en nieuwe markten betreden. En wat is er nu leuker dan onze passie te delen met andere ondernemers en liefhebbers van bier?

Enthousiasme en passie

Ons enthousiasme en onze passie voor het brouwen van bier en ondernemen zijn altijd duidelijk geweest. Martijn kan volledig opgaan in het ontwikkelen van nieuwe recepten en wordt enthousiast wanneer iemand hem benadert voor het verbeteren van een recept. Ondertussen werkt Loes aan een complete rebranding van ons eigen merk. We streven ernaar om onze brouwerij een unieke ervaring te maken, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de bewoners van de regio. Het feit dat we ons levensonderhoud kunnen verdienen met onze brouwerij, geeft ons extra enthousiasme om elke dag onze beste bieren te brouwen.

We kunnen met trots zeggen dat we als kleine brouwerij onze weg hebben gevonden in de bierwereld. Naast het huurbrouwen en ons eigen biermerk, geloven we ook dat ons enthousiasme en onze passie voor het brouwen van bier een belangrijke factor is in ons succes. We hopen dat deze inzichten je helpen om ons bedrijfsmodel beter te begrijpen. En wie weet zien we je binnenkort in onze brouwerij! Proost!

2 reacties

  1. Es 22 juli 2023 op 08:18 - Antwoorden

    wat geweldig dat hé eigenlijk met niks ven begonnen, en dat ik laatst op het terrasje in oud gastel werdt geattendeerd op een zomers biertje van jawel DE TOEKOMST! zi grappig. ik had hem al gekeurd in den Bosch op get festival daar .. ik zeg proost , en deze blog leest gezellig weg ! groetjes Es

  2. Sandra 22 juli 2023 op 08:27 - Antwoorden

    echt heel goed wat jullie opgebouwd hebben ! een biertje dat “fenders trots!”heet zou niet misstaan bij jullie want ik denk dat de fendert echt trots op jullie mag zijn!
    heel veel succes!????❤️

Laat een bericht achter