Op maandagochtend zitten we in de tuin aan een bakje koffie. We hebben nog 1 extra dag vrij genomen na onze vakantie. Met onze gedachten zitten we al een beetje aan de werkdag van morgen te denken. Beide hebben we een leuke baan, veel kansen maar wat is nu ons hoger gelegen doel? Ik stel Martijn de vraag: Wat als je al het geld van de wereld zou hebben, wat zou je dan doen? Er komt een soort van brainstorm op gang.

Martijn: ‘Ik wil dingen maken die mensen lekker vinden!’

Loes: ‘Ik wil het graag mensen naar hun zin maken.’

Martijn: ‘Ik wil mijn eigen unieke bierbrouwerij waar mensen komen voor de gehele beleving.’

Loes: ‘Werken in de horeca, is werken waar mensen het naar hun zin hebben.’

Beide zijn we het erover eens. Wij houden ervan om iets anders te doen dan anderen. Wij zijn graag uniek en wat we doen, doen we goed. De ideeën stromen binnen: We kopen een busje en gaan bierfestivals af met onze eigen bieren en eten! We organiseren bierproeverijen bij mensen thuis. We openen een eigen eet en drink gelegenheid! We laten de horeca in de buurt ons bier verkopen. Martijn gaat zich neerzetten als bierexpert en Loes gaat een cursus marketing volgen!

Onze kinderen Willem (3 jaar) en Cato (1 jaar) vragen aandacht en met z’n allen werken wij in de tuin. Na een tijdje bekent Martijn dat het idee hem niet los laat. Stiekem worden we er beide best enthousiast over…

Na het middaguur gaan de kinderen naar bed en Martijn gaat hardlopen. Een goed moment om eens je gedachten op een rij te zetten.

Weer een momentje samen in de tuin.

Martijn is enthousiast, ik ook. En zo impulsief als we zijn, zeggen we tegen elkaar dat we dit idee verder willen uitkristalliseren. Hoe tof zou het zijn om daadwerkelijk je eigen brouwerij te starten?! We spreken af om komend weekend na te denken over een jaarplanning en strategie. Hoe gaan we ons bier verkopen? Waar zetten wij op in en waar te beginnen?

Wij willen alle stappen die we nemen vastleggen in blogs en video’s. En dus begin ik met schrijven aan deze eerste blog.

De brouwerij van familie de Jong is geboren ????

Stel jij jezelf wel eens deze vraag? Laat het ons weten in een onderstaande reactie!

Laat een bericht achter