BIRRAMISÙ

Op zoek naar culinaire inspiratie? Ontdek onze heerlijke recepten die perfect passen bij onze kwaliteitsbieren. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en verrassende smaakcombinaties, brengen we de smaakvolle wereld van bier en spijs samen. Laat je verrassen een klassiek Italiaanse dessert met Toekomst bier gemaakt.

Birramisu

“Het klassieke Italiaanse dessert, gemaakt met
Imperial Stout van Brouwerij De Toekomst in Fijnaart.

INGREDIËNTEN (voor 8 personen)

1 flesje Imperial Stout van Brouwerij De Toekomst
4 middelgrote eieren
6 eetlepels fijne kristalsuiker
500 gram mascarpone
halve liter slagroom
1 zak Savoiardi (of Italiaanse vingers)
cacao
melkchocolade

BEREIDING

PLANNING: Het maken van dit heerlijke toetje kost een half uur,
maar let op dat de birramisù nog twee uur in de koeling moet om op te stijven.

Klop de koude slagroom in een koude, schone kom en zet in de koelkast.
Giet de imperial stout in een schaal. Zet ook deze alvast klaar. Scheid vervolgens
de eieren. Klop in een andere koude en schone kom de eidooiers met de suiker
tot een dikke, bleke massa. Klop vervolgens de mascarpone erdoor. Spatel met
een metalen lepel de geklopte slagroom door het mascarponemengsel.

Klop in weer een andere kom de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan.
Spatel vervolgens het schuim snel maar voorzichtig door de mascarpone-massa
zodat er zoveel mogelijk lucht in het mengsel blijft.

Wentel elk savoiardi/lange vinger 2 seconden door de imperial stout, niet langer,
want dan worden ze te slap. Laat ze uitlekken en bedek de bodem van de bakjes
of vorm ermee. Strijk er een laag mascarponemengsel over, en maak nog eens
een laag koekjes en mascarpone. Zet de schaal afgedekt met plasticfolie 2 uur
in de koelkast zodat de boel kan opstijven Haal de birramisù een kwartiertje voor
het uitserveren uit de koeling. Bestrooi voor het serveren de bakjes of de vorm met
cacao (niet teveel) en schaaf er de melkchocolade erover. Buon appetito!

Klik hier om het Birramisù recept te bekijken als PDF en te kunnen downloaden.

Vond je dit een goed recept of wil je graag meer recepten om je favoriete bier te combineren? Laat het ons weten in onderstaande reacties.

Rik Gorree

Laat een bericht achter