fbpx

Ontstaan

Fijnaarts gezin volgt droom en begint bierbrouwerij

Geplaatst door Loes de Jong / 2 comments

7 december 2018

Posted in Alles, Ontstaan

Op 7 december 2018 stonden wij in de BN de Stem.

Hier vind je de link naar het artikel.

FIJNAART – Een volledig geautomatiseerde microbierbrouwerij waarbij vader, terwijl hij met zijn zoon aan het voetballen is, op zijn telefoon het brouwproces kan volgen.

Het is de droom van Loes (30) en Martijn de Jong (32) uit Fijnaart. Een droom die ze stap voor stap aan het verwezenlijken zijn. ,,Momenteel brouwen we speciaalbier in onze eigen keuken”, zegt Loes. ,,We hopen volgende zomer een schuur in onze tuin te bouwen waar we de ketel kunnen plaatsen.”

Jackpot

Met haar man filosofeerde ze een aantal maanden geleden over de toekomst. ,,Als we niet meer hoefden te werken en de jackpot zouden winnen, wat zouden we dan het aller-allerliefst willen doen?”, vroeg het stel zich af. ,,Vanuit Martijns passie voor bier en zijn baan als chemisch technoloog was het in combinatie met mijn werk in de marketing snel duidelijk: we gaan een eigen brouwerij starten.”

Kratjes

Het is de bedoeling dat Loes en Martijn onder andere gepersonaliseerd bier in kleine hoeveelheden gaan brouwen. Speciaal jubileum- of verjaardagsbier bijvoorbeeld, in oplages van zo’n vijftig tot honderd liter. ,,Een paar kratjes per keer, gebrouwen naar een uniek recept”, zegt Loes.

Vier personen

De brouwerij, die de naam ‘Brouwerij De Toekomst’ draagt, wordt straks gerund door vier personen. Ook kinderen Willem (3) en Cato (1) gaan hun steentje bijdragen. ,,Ons ideaalbeeld is om over een tijdje een volledig geautomatiseerde brouwerij te hebben. Klimaatneutraal en werkend op zonnepanelen.”

Voor het zover is, brouwt De Toekomst vooralsnog voor vrienden en familie. En voor de kerstmarkt die aanstaande zaterdag op de Voorstraat in Fijnaart plaatsvindt. Daar is het blond- of dubbelbier gratis te proeven.

2 reacties

Cor de Klerck

Het bier dat jullie brouwen ziet er even krachtig en zorgvuldig uit als de website. Dat belooft wat voor de nabije toekomst. .
Overigens smaakt het nog beter dan dit alles !!!!!

april 26, 2019 | Beantwoorden
    Loes de Jong

    Bedankt Cor voor je reactie! Wij zijn blij dat ons bier je goed smaakt! 🙂

    april 26, 2019 | Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *